Hoppa till innehåll


Foto

Frågor angående kompen


  • Stängt ämne Detta ämne är stängt
77 replies to this topic

#1 Johanem

Johanem

    Advanced Member

  • Admin
  • PipPipPip
  • 660 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 31 december 2004 - 12:08

Ställ era frågor om Vinterslagets komp här, så kan Anton svara på dem här.

#2 Joey_Boy

Joey_Boy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 017 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 31 december 2004 - 14:06

Dear Dr. Anton:
Varför får inte min armé bättre komp i mllen?
"I'm a soldier of fortune, I'm a dog of war
And we don't give a damn who the killing is for
It's the same old story with a different name
Death or glory, it's the killing game"

#3 emil

emil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 073 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:I snickeboa... Boraz Minor

Postad 31 december 2004 - 14:45

biggrin.gif Du får nog ställa en ngt mer specifierad fråga, sötis.

#4 OlaW

OlaW

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 Inlägg:

Postad 31 december 2004 - 17:43

Hej

Vad räknas som warmachines i Skavenlistan- givetvis weaponteams, osv- men vad gäller för Poison Globes, Jezzails??

#5 LordChance

LordChance

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 393 Inlägg:

Postad 01 januari 2005 - 11:49

Jezzails och Globardiers är inte krigsmaskiner...

Dock blir de svårt att ha hög komp med mer än 2x10 jezziles på grund av special begränsingarna...

/Christian...som tycker att alla borde presentera sig...i den tråd som är avsed för detta...

#6 OlaW

OlaW

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 Inlägg:

Postad 01 januari 2005 - 13:16

Vad bra att du visste det Christian, tänkte bara vara säker innan jag plockade fram mina 30 Jezzails........ NOPE!

Nu har jag presenterat mig i rätt tråd, så vet ni vem jag är.

#7 Anton

Anton

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 274 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 01 januari 2005 - 17:38

QUOTE (Joey_Boy @ Dec 31 2004, 14:06 )
Dear Dr. Anton:
Varför får inte min armé bättre komp i mllen?


Du ostar för mycket förstås!

"I want you to get excited about your comp" wink.gif

#8 Joey_Boy

Joey_Boy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 017 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 01 januari 2005 - 17:45

QUOTE (Anton @ Jan 1 2005, 18:38 )
Du ostar för mycket förstås!

"I want you to get excited about your comp"  wink.gif



biggrin.gif
"I'm a soldier of fortune, I'm a dog of war
And we don't give a damn who the killing is for
It's the same old story with a different name
Death or glory, it's the killing game"

#9 Dilandau

Dilandau

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 Inlägg:

Postad 02 januari 2005 - 22:44

Räknas chariots som war machines i den här kompen?

/ Davve

#10 Anton

Anton

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 274 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 03 januari 2005 - 07:40

QUOTE (Dilandau @ Jan 2 2005, 22:44 )
Räknas chariots som war machines i den här kompen?

/ Davve


Nej.

#11 akbar

akbar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 376 Inlägg:

Postad 03 januari 2005 - 13:34

Hur är det med two-in-one choices som goblinboltaren? Ger det minus för repetition? Och hur funkar det om jag byter ut den mot orccharioten? Får jag då minus för att ha tre chariots, trots att de andra två är av annan typ?
GoB Malmö - We Come In Peace.....

#12 Anton

Anton

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 274 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 03 januari 2005 - 13:41

QUOTE (akbar @ Jan 3 2005, 13:34 )
Hur är det med two-in-one choices som goblinboltaren? Ger det minus för repetition? Och hur funkar det om jag byter ut den mot orccharioten? Får jag då minus för att ha tre chariots, trots att de andra två är av annan typ?


Det är antalet maskiner som gäller, inte antalet choices.

Vagnar är inte krigsmaskiner, så du får inget minus för tre chariots oavsett typ.

#13 buffy

buffy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 243 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 03 januari 2005 - 14:56

Ränkas diadem off power som dispell eller power dice. JAg tycker som power dice så man inte får massor i minus.
David "Dangerous" D

#14 Kasczei

Kasczei

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 725 Inlägg:
  • Interests:Warhammer!

Postad 03 januari 2005 - 15:10

QUOTE (Anton @ Jan 3 2005, 13:41 )
Det är antalet maskiner som gäller, inte antalet choices.

Vagnar är inte krigsmaskiner, så du får inget minus för tre chariots oavsett typ.


Han syftade nog till repeterat special choice
Må så vara att troll är coola, ashäftiga, snygga och tuffa, men det är min mamma också, och hon får inte heller vara med i min armé. //Akbar

#15 Dilandau

Dilandau

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 Inlägg:

Postad 03 januari 2005 - 15:30

En till liten fråga.....

Om man spelar TK och mot förmodan(host) tar med hieratic jar på en lich, ska man räkna in det som ett bound item eller? Om ja, räknas power stones till övriga armér på samma sätt?

/ Davve

#16 Erotikos

Erotikos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 03 januari 2005 - 17:15

Räknas Gyrocopter som oger-sized?
Om inte så borde den göra det efter som dvärgar isåfall inte kan få variation.
Jag tycker att detta kopsystem missgynar dvärgar riktikt rejält. För om man vill få högt med dvärgar på det här systemet måste man köra hord-armé med lite warmachines.
Jag kör en dvärg armé med fyra warmachines vilka två är bolt throwers pga det så får jag -3 i komp till skilnad från om jag tar en flamecannon istället för en bolt thrower vilket jag går +-0. Kan någon vara snäll att förklara logiken i det. Är det värkligen så ostigt att utnytja regeln att få ta två BT för ett S.choice? Sen det där med anvil of doom tänker jag inte gå in på efter som att den är så dålig och att den sällan använs i turneringar så gör det inte så mycket att man får massa minus för den, men ändå.

MvH / erikos

#17 Kasczei

Kasczei

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 725 Inlägg:
  • Interests:Warhammer!

Postad 03 januari 2005 - 17:26

QUOTE (Korax @ Jan 3 2005, 17:15 )
Räknas Gyrocopter som oger-sized?
Om inte så borde den göra det efter som dvärgar isåfall inte kan få variation.
  Jag tycker att detta kopsystem missgynar dvärgar riktikt rejält. För om man vill få högt med dvärgar på det här systemet måste man köra hord-armé med lite warmachines.
  Jag kör en dvärg armé med fyra warmachines vilka två är bolt throwers pga det så får jag -3 i komp till skilnad från om jag tar en flamecannon istället för en bolt thrower vilket jag går +-0. Kan någon vara snäll att förklara logiken i det. Är det värkligen så ostigt att utnytja regeln att få ta två BT för ett S.choice? Sen det där med anvil of doom tänker jag inte gå in på efter som att den är så dålig och att den sällan använs i turneringar så gör det inte så mycket att man får massa minus för den, men ändå.

MvH / erikos


står ju no flying. Dvärgarna kan ju ha hur mycket thunderers och crossbowmen som helst, man behöver inte bara ha massor av war machines. Du kan ju ha en BT, en kanon och ett annat och ändå få bra comp
Må så vara att troll är coola, ashäftiga, snygga och tuffa, men det är min mamma också, och hon får inte heller vara med i min armé. //Akbar

#18 Anton

Anton

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 274 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 03 januari 2005 - 17:43

QUOTE (Kasczei @ Jan 3 2005, 15:10 )
Han syftade nog till repeterat special choice


Olika vagnar är olika val, så i så fall är svaret fortfarande nej.

QUOTE (Dilandau @ Jan 3 2005, 15:30 )
En till liten fråga.....

Om man spelar TK och mot förmodan(host) tar med hieratic jar på en lich, ska man räkna in det som ett bound item eller? Om ja, räknas power stones till övriga armér på samma sätt?


One use-prylar räknas inte.

#19 Steffo

Steffo

    Advanced Member

  • Admin
  • PipPipPip
  • 1 161 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 11 januari 2005 - 11:01

Räknas ett weaponteam som non-cavalry unit (20, 25 or 40 mm bases) armed with missile weapons trots att det står på 25x50mm bas? Eller får man kanske räkna det som cav då det står på en cav-bas?

+5 för variation är ganska obalanserat för skaven. För att få det måste man slänga in den absolut sämsta enheten i hela listan (rat ogres) och andra arméer kan roa sig med att slänga in en enhet hårt cav. Det samma borde gälla t.ex. dvärgar som inte har varken cav eller ogres att välja på. Min lista sjönk till 16 i komp och brukar få en bit över 20 och det är inte så mycket jag kan göra för att höja mer än att ta bort magi (7PD).

#20 Anton

Anton

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 274 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 11 januari 2005 - 12:26

QUOTE (Steffo @ Jan 11 2005, 11:01 )
Räknas ett weaponteam som non-cavalry unit (20, 25 or 40 mm bases) armed with missile weapons trots att det står på 25x50mm bas? Eller får man kanske  räkna det som cav då det står på en cav-bas?


Varken eller. Weapon Teams räknas enbart som krigsmaskiner.




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar