Hoppa till innehåll


Foto

Q&A strategikort och regler


  • Stängt ämne Detta ämne är stängt
61 replies to this topic

#41 Dakoth

Dakoth

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 12 november 2006 - 20:07

QUOTE (Darfus @ Nov 12 2006, 13:54 )
När man ska räkna antal charriots hur blir det med tomb kings som har charriot units?


De räknar varje enhet, inte varje enskild chariot.

QUOTE (Darfus @ Nov 12 2006, 13:54 )
På magisk flux kortet, varför ska tomb kings addera 2 till samanlagda power dice? då de inte kan använda de 2 st man får rån början till att göra magi med. glare.gif


Eftersom systemet inte skulle påverka magitunga TK-arméer utan att 2 grundtärningarna räknas in.

TK+ LP+LP+LP 1+1+2+2+2= 8PD
Scroll caddie ger 2+1+2=5

Det vill säga en differens på 3 som ger TK-spelaren minus 1 per incantation. Nu får de istället minus 2 och kan få miscast.

TK är fortfarande en av de listor som drabbas minst av magical flux (då alla incantations ändå går igenom även på noll eller minus resultat) - andra listor kan få svårt att nå upp till spellens Casting Value.

#42 Dakoth

Dakoth

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 12 november 2006 - 20:59

QUOTE (Setomidor @ Nov 11 2006, 21:34 )
QUOTE (Warhammer.doc)
Summera alla enheter i din armé som har avståndsattacker och konsultera tabellen nedan för modifikationer; besättning till kärror samt karaktärer som saknar magiska avståndsattacker ska inte räknas in.


Hur räknas t.ex. en skaven Assassin med poisoned throwing stars? Är det en karaktär med magisk avståndsattack eller inte? (attackerna är ett vanligt option och ges inte av ett magic item / spell, men attackerna räknas som magiska).



Det är endast vapen/utrustning/förmågor som är köpta från magic item polen som räknas in - förtydligar det i reglerna.

#43 Keef

Keef

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 Inlägg:

Postad 13 november 2006 - 10:05

Goblin bolt throwers: 2 för 1 Special. Räknas de som två separata skytteenheter eller en gemensam? Gissar på två separata, men vill ha förtydligande.

#44 mikers

mikers

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 130 Inlägg:

Postad 14 november 2006 - 10:53

hur är det med sacred host (WD 300) listorna är dom ok att använda ser inget om dom...

#45 Marshal

Marshal

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2006 - 11:21

Gällande Rhinox Cavalry kommer dessa att anses vara Ogres avseende effekterna av Gut Magic?

#46 Dakoth

Dakoth

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2006 - 13:35

QUOTE (Keef @ Nov 13 2006, 10:05 )
Goblin bolt throwers: 2 för 1 Special. Räknas de som två separata skytteenheter eller en gemensam? Gissar på två separata, men vill ha förtydligande.


De är två skytteenheter i alla avseenden förutom utifall du skulle ha massor av dem och du får ett sabotage-kort spelat mot dig. Då placerar du 2 från början, marscherar in med två runda två osv.

Övriga frågor ska jag sätta mig in i ikväll och svarar på dem då.

#47 mikers

mikers

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 130 Inlägg:

Postad 14 november 2006 - 14:01

ja just det får en black orc bsb använda sitt greatweapon och h/s eftersom han har armed to da teeth specialrule? I reglerna står bara att han inte får köpa dessa vapen men han får dom på köpet...

#48 petrus

petrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 378 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2006 - 14:05

QUOTE (mikers @ Nov 14 2006, 15:01 )
ja just det får en black orc bsb använda sitt greatweapon och h/s eftersom han har armed to da teeth specialrule? I reglerna står bara att han inte får köpa dessa vapen men han får dom på köpet...


hehe och isf vad skiljer en WE bsb från en orc bsb?

#49 Da'Ghault

Da'Ghault

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 051 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm

Postad 14 november 2006 - 17:00

QUOTE (petrus @ Nov 14 2006, 14:05 )
hehe och isf vad skiljer en WE bsb från en orc bsb?


WE bsb kommer att vara mycket snyggare i kvinnokläder.smile.gif
True line of sight. Vilket lysande påhitt.

#50 mikers

mikers

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 130 Inlägg:

Postad 16 november 2006 - 10:46

hur blir det med sacred host listorna? är det ok.

#51 D.C.

D.C.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 45 Inlägg:

Postad 19 november 2006 - 17:14

Hur gäller "S 6+, vapenbonus inräknad" för karaktärer under färskt slagfält, gäller det även lansar eller syftar det på konstanta vepen typ great weapons?

#52 Trackerino

Trackerino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Interests:Warhammer! Hockey! Whisky! Dogs!

Postad 20 november 2006 - 16:59

lycka till allihopa

The City of Gefle where every orc can run free...


#53 Dakoth

Dakoth

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 20 november 2006 - 22:12

Har uppdaterat Q&A:n med senaste frågorna.

I övrigt håller jag med Trackerino: "Lycka till!"

#54 toshiro

toshiro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 21 november 2006 - 23:14

Från reglerna:

"Inför varje slag väljer du ett kort som läggs på bordet med texten nedåt; detta görs efter att du och din motspelare presenterat era arméer, men innan ni väljer bordssida och besvärjelser."

Betyder presenterat att man presenterat vilken armé man kommer spela; Chaos, Empire, VC etc.. eller presenterar man hur armén ser ut; "där har du min blooddragon vampirelord, 3 block skelett FC, 2 femmor direwolvs" etc..?

Burträsk DM bordtennis 1993 (5a), Burträsk DM bordtennis 1995 (3a), Burträsk DM bordtennis 1995 Dubbel (1a),

Vindelälvsloppet 1999 5,2km (23:40, motvind) Släktkamp Geni 2004 (delad 2a) Svensk mästare ishockey 2013, 2014.


#55 Dakoth

Dakoth

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 22 november 2006 - 10:19

Du går igenom din armélista, men behöver inte avslöja dolda ting som magic items, assassines, fanatiker etc.

Extra viktigt är att gå igenom vad karaktärerna har för synlig utrustning - t ex great weapon, sköld, tung rustning.



QUOTE (toshiro @ Nov 21 2006, 23:14 )
Från reglerna:

"Inför varje slag väljer du ett kort som läggs på bordet med texten nedåt; detta görs efter att du och din motspelare presenterat era arméer, men innan ni väljer bordssida och besvärjelser."

Betyder presenterat att man presenterat vilken armé man kommer spela; Chaos, Empire, VC etc.. eller presenterar man hur armén ser ut; "där har du min blooddragon vampirelord, 3 block skelett FC, 2 femmor direwolvs" etc..?


#56 mikers

mikers

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 130 Inlägg:

Postad 22 november 2006 - 10:30

Måste man avslöja exakt hur många power /dispell dice man har det blir tämligen lätta att räkna ut hur många dispellscrolls man har...

#57 Lord-Ritchkittar

Lord-Ritchkittar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 Inlägg:
  • Location:Falun
  • Interests:Warhammer Fantasy

Postad 22 november 2006 - 20:25

Om jag förstått skirmish-regeln korrekt så ska man när man chargar skirmishers vrida upp enheten man chargar med så att det kan komma i kontakt med den närmaste gubben i skirmishregimentet?

Gäller det även modeller som står utanför den anfallande enhetens synfält då chargen påbörjas?

Får jag svar på det här kommer jag att sova mkt lättare... smile.gif

#58 DGoE

DGoE

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 732 Inlägg:

Postad 22 november 2006 - 22:02

Ja, om du genom att vrida upp så når den snabbare.

Normalt går det dock åt mycket move att vrida enheten mer än 45 grader, varför det oftast kräver mindre move att nå den modell du ser

#59 Dakoth

Dakoth

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 22 november 2006 - 22:40

QUOTE (mikers @ Nov 22 2006, 10:30 )
Måste man avslöja exakt hur många power /dispell dice man har det blir tämligen lätta att räkna ut hur många dispellscrolls man har...


Ja och nej, när du presenterar din armé berättar du bara vilka levlar dina karaktärer har, men INTE vad de har för eventuella magiska föremål som påverkar magipolerna (PD/DD) vid magisk flux.

Däremot måste du och motståndaren göra en exakt beräkning när det är dags för första magifasen. Ni behöver emellertid inte avslöja varifrån PD/DD:en kommer ifrån.

#60 toshiro

toshiro

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 178 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 24 november 2006 - 10:28

Får eventuella enheter som kommer in senare än runda 1 pga sabotage marcha turen de kommer in? Eller räknas de precis som enheter som har pursiutat av bordet?

Behöver man säga om en noble är en alter noble, eller räknas det som spawnings på lizards; man behöver inte säga?

Burträsk DM bordtennis 1993 (5a), Burträsk DM bordtennis 1995 (3a), Burträsk DM bordtennis 1995 Dubbel (1a),

Vindelälvsloppet 1999 5,2km (23:40, motvind) Släktkamp Geni 2004 (delad 2a) Svensk mästare ishockey 2013, 2014.





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar