Hoppa till innehåll


Foto

Regelfrågor Och Scenario Feedback

RogueTrader Open

  • Stängt ämne Detta ämne är stängt
25 replies to this topic

#1 Ariell

Ariell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 672 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm

Postad 17 december 2013 - 23:38

Om ni har några regelfrågor eller frågor kring scenariona går det bra att posta dom här.

Vi uppskattar även om ni har någon feedback så kan ni antingen posta den här eller skicka ett mail till oss.


Don't play with fire, play with trees!

#2 Deboga

Deboga

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm

Postad 18 december 2013 - 16:21

Kan scouts deploya i motståndarens mission zone i scenario 2?

 

Sen saknas det info vilken typ av deployment som gäller på scenario 1,4,5, men antar att det är battleline. :)


Is what clear to who when?


#3 Ariell

Ariell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 672 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm

Postad 18 december 2013 - 16:39

Ja, man kan scouta som vanligt.

Men kom ihåg att man fortfarande måste få plats med sina scouter (12" från motståndaren).

Det stämmer att det är Battleline i match 1, 3, 4, 5.

Endast match 2 som har en annan depolyment.


Don't play with fire, play with trees!

#4 fjugin

fjugin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 442 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Uppsala

Postad 26 december 2013 - 13:31

Hjältar räknas ju inte som scoring, men hur är det men hjältars riddjur när hjälten är död? T.ex. en anointed på frost phoneix, är den frost phonixen scoring om hjälten dör?


Erik Aronson

ETC 2011 (Skaven), 2012 (Empire), 2013 (Beastmen), 2014 [1:a plats] (Skaven), 2015 (Skaven), 2017 [2:a plats] (coach)
Svensk Mästare 2011 (High elves)

Författare Swedish Comp System

(en av) grundare The 9th Age


#5 Ariell

Ariell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 672 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm

Postad 27 december 2013 - 12:02

"Scoring:
För att en enhet ska räknas som scoring måste den kosta minst 150 poäng vid starten av spelet. Hjältar och lords och deras riddjur räknas ej, men allt annat så länge det är värt minst 150 poäng."
 
Riddjur blir inte scoring om killen på dör.

Don't play with fire, play with trees!

#6 Getyrom

Getyrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 31 december 2013 - 14:47

Hur kommer ni rulea på chariots som pursuar in i en ny fiende men som blir counterchargad i motståndarens runda? Får chariotsen göra impact hits och isf hur ska dessa fördelas?

 

Hänvisar till nedanstående tråd för diskussion:
 

http://swfbr.ipbhost...?showtopic=6809



#7 eldrak

eldrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 481 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 01 januari 2014 - 21:30

Varför inte försöka hålla diskussionen på ett ställe istället för på tre?



#8 Getyrom

Getyrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 01 januari 2014 - 23:21

Varför inte försöka hålla diskussionen på ett ställe istället för på tre?

Står det inte officiellt i ett regelpack som typ SWEFAC så kan ju olika arrangörer rulea olika.

 



#9 Katarsis

Katarsis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 573 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 01 januari 2014 - 23:41

Turneringen kommer att använda sig av SVFAQn för regeltolkningar. Om SVFAQn inte uppdateras eller svarar på en fråga kommer detta att tas ställning till i förväg om frågan är av avgörande natur för spelandet eller listbyggandet. Alla andra frågor kommer att behandlas när situationen uppstår/håller på att uppstå på turneringen. 

/Arr



#10 Mad 'At

Mad 'At

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 402 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 02 januari 2014 - 22:01

Tänker passa på att också ställa en fråga som iaf jag tycker är oklar och som ännu inte kommit med i SWEFAC:en. Om jag inte ställer den nu kommer jag nästan garanterat behöva ställa den i första matchen.

 

Hur kommer Berserk Rage från Frenzy att spelas? Kan man undvika att ta ett Ld-test genom att någon gång under charge-fasen deklarera en charge mot en enhet som inte nödvändigtvis är den närmaste, eller måste man testa Ld så fort man har möjlighet att deklarera en charge och deklarera den mot den närmaste fienden om man misslyckas (och få göra vad man vill om man lyckas)?


Army of Darkness

 

Superior Wizarding Hat ^^


#11 Olsson

Olsson

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 92 Inlägg:

Postad 03 januari 2014 - 07:51

Det har diskuterats tidigare i diverse trådar, hittade tex denna http://swfbr.ipbhost...enzy#entry77489

 

Jag själv anser att man alltid tar testet, känns fel att man ska kunna gå runt regeln genom att charga en enhet längre bort.



#12 Katarsis

Katarsis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 573 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 03 januari 2014 - 09:38

Jag håller med Olsson och backar upp det med att 2 SVFAQ-medlemmar tycks ha samma åsikt. Så, units som är frenzied måste i charge-fasen ta ett Ld-test, om de failar så anfaller de närmaste mål, annars får de göra vad de vill. 

 

Men vi följer såklart SVFAQn om en annan tolkning skulle komma i tryck. 



#13 fjugin

fjugin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 442 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Uppsala

Postad 03 januari 2014 - 10:01

Swfac kommer inte komma med en ruling på dessa frågor (anledning finns i första posten i swfac-tråden)

Erik Aronson

ETC 2011 (Skaven), 2012 (Empire), 2013 (Beastmen), 2014 [1:a plats] (Skaven), 2015 (Skaven), 2017 [2:a plats] (coach)
Svensk Mästare 2011 (High elves)

Författare Swedish Comp System

(en av) grundare The 9th Age


#14 Hoffa

Hoffa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 442 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 05 februari 2014 - 16:35

"Målningspoäng"

 

Såg att man får 5p för magikort. Jag antar att med detta menas att man har med sig magikort för alla lores man använder i den egna armen. (Dvs om man inte använder någon lore behöver man inga kort alls för att få dessa 5p)


Slår så dåligt att spelaren på bordet bredvid förlorar matchen.


#15 Hoffa

Hoffa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 442 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 05 februari 2014 - 19:42

Match 2.

 

Räcker det med att vara i scoring zone oavsett hur man tog sig dit ?

(Scenariotexten pratar om att man ska ta sig igenom motståndarens deployment men det finns ju flera sätt att komma till scoring zone utan att passera igenom deployment zone)


Slår så dåligt att spelaren på bordet bredvid förlorar matchen.


#16 Katarsis

Katarsis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 573 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 05 februari 2014 - 23:09

"Målningspoäng"

 

Såg att man får 5p för magikort. Jag antar att med detta menas att man har med sig magikort för alla lores man använder i den egna armen. (Dvs om man inte använder någon lore behöver man inga kort alls för att få dessa 5p)

Ja, det räcker med de kort man tänkt att använda till sin armé. Notera att det inte behöver vara GWs utan det räcker med lappar med liknande information på. Gärna flera om man t.ex. kan lägga multipla remains in play.

Samma sak gäller för tärningar, regelböcker och liknande; bara det som behövs till armén skall tas med.

 

Match 2.

 

Räcker det med att vara i scoring zone oavsett hur man tog sig dit ?

(Scenariotexten pratar om att man ska ta sig igenom motståndarens deployment men det finns ju flera sätt att komma till scoring zone utan att passera igenom deployment zone)

Ja, det räcker att man är scoring och är i scoring-zonen. Det tycks som att vi gjort en klassisk GW och inte separerat flufftexten och regeltexten tillräckligt.

 

Allt som vi kommenterar på kommer antagligen med i uppdateringar av dokumentet.



#17 Peppe

Peppe

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 753 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Uppsala

Postad 17 februari 2014 - 20:21

Får man smyga in några felaktiga figurer i en enhet, till exempel empire swordsmen i en greatsword enhet eller köra en vanlig high elf wizard som teclis? Alltså tas de bort från spelet eller får man bara minus i målningspoäng för en sådan hädelse?



#18 Katarsis

Katarsis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 573 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 17 februari 2014 - 20:42

Jag skulle säga att båda fallen är okej, men att det kommer generera målningsavdrag. Lite avdrag för Swordsmen i en Greatswords-enhet (så länge det inte är allt för många Swordsmen), och mer avdrag för Mage som Teclis då detta påverkar mer om man skulle missa det i stridens hetta. 



#19 Dennis P

Dennis P

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 334 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 18 februari 2014 - 08:18

Om en modell står i andra ranken och blir skjuten av en med sniper reglen  får denna hard cover av sin egna unit?

 


Dennis "Pink Gangster" Palmkvist

 

Hard core achievment avklarad: "Vaul the Maul" Förstöra 200p magic items på en match
Kalla mig Hobbyspelare :)

 

ETC 2013- High Elves

ETC 2014- Wood Elves, 1st place!

ETC 2015- High Elves

2nd place 8:e editions rankning (Sverige).


#20 Foxen

Foxen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 546 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 18 februari 2014 - 12:17

Om man har en chaos karaktär med SoulFeeder och ASF och man möter random alv vilket man slår samtidigt som och alven gör en wound. Kan karaktären med soulFeeder då få tillbaka ett wound samma runda om han lyckas göra ett wound när de slår samtidigt på varandra?

 

Om en alvprins på drake gör ett wound på samma ASF chaos karaktär och denne chaos karaktär slår på draken som inte har ASF får man då möjlighet att använda soulFeeder om prinsen petar in ett wound?


// Elias Roos
 
Rogue Trader
WoC, TK, OnG






Also tagged with one or more of these keywords: RogueTrader Open

0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar