Hoppa till innehåll


Foto

Rampager Standard


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Addebaba

Addebaba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 122 Inlägg:

Postad 22 januari 2013 - 10:33

Hej,
Om en BSB har Rampager Standard i en enhet där det finns fler heroes. Om dessa heroes chargar ut, får dom använda flaggans förmåga då?

#2 Zack

Zack

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 900 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 22 januari 2013 - 11:41

I regelboken står följande:

 
"When leaving a unit, the character reverts to his normal rules for movement. The distance of his move is worked out from his actual position in the unit before the unit moves"

Men i FAQ'n finns följande svar:

Q: If a unit containing one or more characters has had its
Movement Allowance altered, will this affect a character leaving
the unit, including if he tries to charge out of it? (p101)
A: Yes, but for that move only.


Det känns väl som om FAQ'n borde trumfa regelboken och det borde rimligtvis gälla alla typer av movement-påverkan för en charge ut ur ett regimente(RAI?). Men hårddrar man det (RAW) så står det bara specifikt att det är ökad eller minskad movement som påverkas, inget annat. Eller? Frågan är väl hur man tolkar uttrycket Movement Allowance altered.
/Sebastian Berg - HYMS

"No bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor dumb bastard die for his country."

#3 DHettNeck

DHettNeck

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 710 Inlägg:
  • Location:Uppsala

Postad 22 januari 2013 - 11:49

Jag tycker helt klart att den fungerar eftersom man står i enheten när man rullar.

Rikard Tröger

Uppsala - Atlantis

 

Sweden ETC Fantasy Team 2011 (Schweiz) & 2012 (Poland)
Sweden ETC 40K Team 2013/2014 (Serbia) & 2015 (Czech Republic)

 

Swedish Champion Warhammer 40K 2012 & 2013

 


#4 Raptor

Raptor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 095 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 22 januari 2013 - 11:50

Den funkar. Tycker det är glasklart med den FAQn.

//The Kaj

 

ETC Team Sweden 2011 - Dark Elves
ETC Team Sweden 2012 - Dark Elves
ETC Team Sweden 2013 - Vampire Counts
ETC Team Sweden 2015 - Dark Elves
ETC Team Sweden 2016 - Captain

ETC Team Sweden 2017 - Daemon Legions

Swedish Champion 2014/2017

8th edition Rank: #1
 

The deviant seek but one place.

 


#5 Screamer

Screamer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 598 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Lund

Postad 22 januari 2013 - 11:56

Den funkar. Tycker det är glasklart med den FAQn.

+1




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar