Hoppa till innehåll


Foto

Allmänna regelfrågor inför RTO 2007


  • Stängt ämne Detta ämne är stängt
32 replies to this topic

#1 Sonax

Sonax

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 Inlägg:

Postad 10 november 2006 - 13:26

Denna tråd behandlar vilka regeltolkningar som kommer göras på RTO 2007. Petrus inlägg gäller som officellt svar från RTO 2007s tävlingsledning.

#2 bjorn.nilsson

bjorn.nilsson

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 170 Inlägg:

Postad 12 november 2006 - 09:07

En regelmässig klassiker vid detta laget.

Får BSB ha en magisk båge ?

Nu snackar vi en fet smidig alvBSB och jag refererar så klart till:
http://www.dumpalink...wing_Her_Skills
"Gentleman, you can't fight here! This is the war room!"
- Dr Strangelove

För närvarande på besök i 40K-träsket. Eldars: 1000+/4000p avklarat.

#3 Kryddan

Kryddan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 512 Inlägg:

Postad 12 november 2006 - 11:25

QUOTE (bjorn.nilsson @ Nov 12 2006, 09:07 )
En regelmässig klassiker vid detta laget.

Får BSB ha en magisk båge ?

Nu snackar vi en fet smidig alvBSB och jag refererar så klart till:
http://www.dumpalink...wing_Her_Skills


OMFG blink.gif

Efter den videon röstar jag "JA!". Tydligen går det ju lika bra att använda fötterna, då kan en flagga vara bra att stödja sig på?
Förening: Mark of Skåne
Arméer: Beasts of Chaos, Wood Elves
Projekt: Warriors of Chaos

#4 Anton

Anton

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 274 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 12 november 2006 - 11:37

biggrin.gif

Jag är allmänt för snällare regler för BSB-beväpning.

#5 petrus

petrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 378 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 12 november 2006 - 17:49

ojdå ja hur skulle jag kunna säga emot ett sådant där demostrativt klipp? smile.gif

Seriöst så är jag ju som WE spelare lite partisk i frågan, därför lämnar jag över den till Marshal.

#6 Falkman

Falkman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 386 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 18 november 2006 - 21:22

Kommer Zombie pirates of the Vampire coast-listan att vara tillåten?
Den är ju något av en Lustria-lista, även om den kom i en WD istället för en bok.

Västerås Wargaming - Warmachine & Hordes


#7 Nagathi

Nagathi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm

Postad 20 november 2006 - 13:52

Är Special Characters tillåtna? I officiella Turneringar av GW är SC det numera. Räknas det för RTO också?

#8 Sonax

Sonax

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 Inlägg:

Postad 20 november 2006 - 16:12

QUOTE (Nagathi @ Nov 20 2006, 13:52 )
Är Special Characters tillåtna? I officiella Turneringar av GW är SC det numera. Räknas det för RTO också?


Inga special characters kommer vara tillåtna på RTO.

#9 Nagathi

Nagathi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 82 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm

Postad 21 november 2006 - 13:54

Hur petiga brukar ni vara på WYSIWYG?
T.ex. om mina 10 Dark Elf RxB Warriors inte har sköldar på modellerna men de har de i armylist, vad händer?

#10 DGoE

DGoE

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 732 Inlägg:

Postad 21 november 2006 - 16:48

Du halshugges!

Fyra månader kvar, du kan kanske sätta dit en io veckan och ha månader i buffert smile.gif

#11 Sherlocko

Sherlocko

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 815 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 21 november 2006 - 17:09

Jag är också lite nyfiken, är den tillåten? Eller faller den under "inga SC"-regeln eller får man göra den utan Luthor?

QUOTE
  Kommer Zombie pirates of the Vampire coast-listan att vara tillåten?
Den är ju något av en Lustria-lista, även om den kom i en WD istället för en bok.

Postad bild

#12 petrus

petrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 378 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 21 november 2006 - 20:59

Vi kommer inte att tillåta någon WD lista, detta pga att de flesta av dem är för konstiga/oballanserade.
Vi har tidigare gjort ett undantag för sacred host listorna och det kan även bli så i år, har inte riktigt bestämt oss angående detta.

DGoE har helt rätt angående WYSIWYG, av med huvet!
eller kanske inte...

En sådan liten "miss" skulle inte resultera i att du inte får spela, däremot så kommer det drabba din målningspoäng med några poängs avdrag.

#13 Patrizzo

Patrizzo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 469 Inlägg:

Postad 21 november 2006 - 22:22

Fast man skulle ju kunna säga att de inte har utrustningen om de inte har den ... wink.gif

//Patrizzo (som limmat sköldar på precis allt)
Pulchritudo in oculis spectatore est ... et specto ...

#14 Kane

Kane

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 22 november 2006 - 00:10

men det viktiga är ju armélistan.. eller hur?? smile.gif

för annars kan jag hävda med massor av anledningar att din dödarmördarmodell med svärd inte kan slåss eftersom just det "sword of slay everything" inte har rätt balans/brytpunkt för att vara ett vapen? tongue.gif

#15 petrus

petrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 378 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 31 januari 2007 - 16:15

oki oki 600 år och 13 månader senare har jag nu sammanstält en serie frågor och svar.
Innan jag renskriver dessa skulle jag vilja ha lite åsikter


1) Hur fungerar white wolf i Middenheim listan från SoC?
Eftersom det inte finns kompletta regler för dem i SoC boken ersätts de nu av vanliga empire knights.

2)Hur fungerar Slayers till slayer army från SoC
Eftersom de har kompletta regler i SoC boken används de.


3)Hur fungerar White wolfs från Cult of Ulric från Chronices 2004?Eftersom de anges med kompletta regler i Chronices används de, inc deras hammare.

4) Hur fungerar DoW enheten Ruglugs armoured orcs?
De använder sin egen anomosity tabell och påverkas därmed inte av Whaaagh

5) Använder Grimgors hardboys den nya anomosity tabellen
Ja

6)Vad händer med Effigyns of Gork från Grimgors hardboys listan, alla spells fins inte längre?
Den spellen har utgått och du slumpar nu mellan de två återståeende.

7)Vad händer med sneaky gits special regel?
De får inte längre göra en lapp around.

8)Använder greenskins i Chaos dwarfs listan den nya anomosity tabellen?
Ja

9)Får Bull Centaurs +1 eller +2 för GW
Sida 6 i BRB säger att de är cavalry och de får därmed bara +1

10)Måste Blunderbusses vara 4 eller 5 breda för att få ökad styrka?
4

11)Får en Wood elf bsb köpa magisk båge?
Ja

12)Får en WE bsb köpa spites om den köper ett magiskt standard?
Ja

13)Får en träman göra Stand and shoot och isf behöver han Line of sight?
Nej

14)Får man använda moonstone of hiden ways när man är i närstrid
Ja

15)Får man använda moonstone of hidden ways under motståndarens movment fas.
Nej

16)Kan en Black orc bsb använda GW och Xhw
Ja

17)Påverkas rhinox rhiders of gut magic?
Nej

18)Slide?
Nej

19)Long Drongs, Ska dessa ge S4 som det står i RoR reglerna eller räknas som dom har ett brace enligt nya reglerna?
De räknas som om de har ett brace och de får därför inte s4

20)Malakai Makaisson. Hans repeater handgun är enligt reglerna en vanlig dwarfen handgun med multiple shots*3. Ska detta tolkas som att den ger +1 to hit på range 24' som den nya boken.
Ja

21)Kislev, Glorious Charge. Hur funkar den eftersom den ger panik även om man chargar i fronten som man hade chargat i flanken, vilket är en gammal regel.
Motståndaren måste ta en panic test.

22)High Elves. Loremaster. Om man jämför med glorious charge så hänvisas det även här till en gammal regel. Man kan inte kasta magi om man har rustning. Får man ha rustning eller inte.
Du får ha rustning

23)Får man använda Dark emissary och Truth bringer?
Ja men de räknas numera som ett lord choice istället för ett hero choice

24)Är salamanders monster och använder de och deras skinks monster and handlers regeln.
Nej, den fluffmässiga beskrivningen må passa rätt bra men de saknar regeln monster and handlers, det framgår rätt tydligt i Chronicles från 6:ed att gw inte har tänkt sig att de ska vara monster. Därför tycker vi inte att de ska vara det nu heller.

#16 Sherlocko

Sherlocko

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 815 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 31 januari 2007 - 17:08

Inget att bråka om egentligen, men varför använer Rugluds sin egen animosity när inte greenskins i CD-arméer gör det? De har ju trots allt sin egen de med.
Postad bild

#17 Hoffa

Hoffa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 442 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 01 februari 2007 - 05:05

En annan fråga. Karaktärer på annan basstorlek än enheten de vill joina (ex beriden general joinar enhet på 20mm baser). Hur mycket plats tar de ?

6:th edition faq:n som förklarade detta har ju slutat gälla vilket lämnar öppet för tolkningar.

(Jag gissar dock att GW kommer återpublicera den faq:n igen så min röst är på att köra enligt 6:th edition faq:n)

Slår så dåligt att spelaren på bordet bredvid förlorar matchen.


#18 hagar redbeard

hagar redbeard

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 614 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 01 februari 2007 - 09:00

två saker bara, ni menar att bull centaurs inte får styrka för att dem är kavalleri, men enligt reglerna för great weapons så är det inte kavalleri, utan mounted som bara ger +1 st, och jag skulle ju inte direkt säga att bull centaurs är mounted.

och varför använder chaos dwarfs nya animosity, när dem har en egen?

#19 petrus

petrus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 378 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 01 februari 2007 - 11:32

Bra åsikter och frågor!


Bull centaurs:
sida 6 säger mig att de är kavalleri
sida 55 säger att allt kavalleri räknas mounted

Bas storlek:
Jag tror att vi kör enligt 6:ed FAQ, inte helt perfekt men enligt 7ed ska ju karaktären byta plats med en model vilket blir konstigt.


Animosity: jag har jag behandlat Rugluds anomosity har en special regel medans jag har tänkt att CD orkerna är helt vanliga orker som flyttar med den nya boken så att säga

#20 DGoE

DGoE

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 732 Inlägg:

Postad 01 februari 2007 - 15:03

Ang Bull Centaurs så håller jag med Johan, därför att centigors och liknande varelser annars även dem skulle räknas som infanteri och således få slå i två ranker med sina spjut istället för att få +1 strength. (Vi har haft denna diskussionen på atlantis med smile.gif ). S55 lämnar inte mycket utrymme för andra tolkningar hur som helst.

Däremot ang. animosity håller jag med Henke. Animosity är ingen specialregel på varje enhet som hänvisar till orchboken, utan en specialregel för armén chaos dwarves som säger att alla deras greenskins lyder under en sorts animosity.

Kort sagt, Henke-Johan 1-1?




0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar