Hoppa till innehåll


Foto

Nya Skaven, Nya Regelfrågor/hål


  • Please log in to reply
179 replies to this topic

#21 fjugin

fjugin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 449 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Uppsala

Postad 14 november 2009 - 10:27

Tycker reglerna för "removing casualties" i close combat delen i regelboken gör det rätt tydligt att man inte får slåss med killar som dött av flaggan. De verkar som att man alltid ska ta bort killar i fightning ranks om det är en close combat.

Erik Aronson

ETC 2011 (Skaven), 2012 (Empire), 2013 (Beastmen), 2014 [1:a plats] (Skaven), 2015 (Skaven), 2017 [2:a plats] (coach)
Svensk Mästare 2011 (High elves)

Författare Swedish Comp System

(en av) grundare The 9th Age


#22 Hoffa

Hoffa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 449 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2009 - 13:40

G.W. är pigga på att stoppa in redundant språk i sina regler. Man bör undvika att resonera att det måste vara någon skillnad mellan X och Y efter som regel Z i beskrivningen av Y annars blir redundant.

Det skulle hålla i fall G.W. var noga med att ta bort text som inte tillför någon ny information utan bara upprepar regler. Nu är inte G.W. så nog.

(Mest ökänd är nog raden om att brace of pistols räknas som additional hand weapon...)

Slår så dåligt att spelaren på bordet bredvid förlorar matchen.


#23 Falkman

Falkman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 386 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2009 - 15:19

QUOTE (Zavratatar @ Nov 14 2009, 09:43 ) <{POST_SNAPBACK}>
och där ser jag inte varför just de främre modellerna i ett 20mannablock skulle träffas och sedan inte få slåss, då det likagärna kan vara den andra, statistiskt större massan av figurer som träffas.

Därför att reglerna för casualty removal är väldigt klara med att för varje figur som dör så reduceras antalet figurer som får slå tillbaka.

Västerås Wargaming - Warmachine & Hordes


#24 Brrracka

Brrracka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 Inlägg:

Postad 14 november 2009 - 16:11

9. Vilken styrka har Doom flayern på sina impact hits?

#25 Martin J

Martin J

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 477 Inlägg:

Postad 14 november 2009 - 16:50

Doomflayern har väl stryka 4?

Däremot undrar jag var i reglerna ni hittar att man får targeta en warlord på ratogremount separat?
"Signature" ?

#26 Lego

Lego

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2009 - 16:59

QUOTE (Martin J @ Nov 14 2009, 16:50 ) <{POST_SNAPBACK}>
Däremot undrar jag var i reglerna ni hittar att man får targeta en warlord på ratogremount separat?


Ja, det undrar jag också, blir det inte US4 på dom ihop?
Och då kan man ju inte singla ut dom förutom med kanon men man får ju look out sir på US4 i en trupp också.


#27 Hoffa

Hoffa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 449 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2009 - 17:00

För att ratogre mountet är ett monstrous mount och följer samma regler som andra monstrous mount

Slår så dåligt att spelaren på bordet bredvid förlorar matchen.


#28 Martin J

Martin J

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 477 Inlägg:

Postad 14 november 2009 - 17:06

QUOTE (Hoffa @ Nov 14 2009, 17:00 ) <{POST_SNAPBACK}>
För att ratogre mountet är ett monstrous mount och följer samma regler som andra monstrous mount

Vilket innebär?

Så vitt jag vet måste han ha US5 för att få singlas ut?
"Signature" ?

#29 Falkman

Falkman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 386 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2009 - 17:19

Och det får han ju.
Rat ogren har 4 wounds, vilket ger den US4.
Karaktären har US1, 4+1=5, dvs tillräckligt med US för att singlas ut.

Västerås Wargaming - Warmachine & Hordes


#30 Lego

Lego

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 328 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2009 - 17:36

QUOTE (Falkman @ Nov 14 2009, 17:19 ) <{POST_SNAPBACK}>
Och det får han ju.
Rat ogren har 4 wounds, vilket ger den US4.
Karaktären har US1, 4+1=5, dvs tillräckligt med US för att singlas ut.


Jepp, det hade jag missat helt, jag tog den för givet att den hade 3wounds som en vanlig ratogre.

#31 Martin J

Martin J

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 477 Inlägg:

Postad 14 november 2009 - 18:30

Aha, då hänger jag med, fel av mig smile.gif
"Signature" ?

#32 Richard Becker

Richard Becker

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 753 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2009 - 23:48

Nu kanske jag har helt fel (kl är 23:46 och det finns sprit i mig) men dels så hade jag för mig att det krävdes large target för att kunna singlas ut, och sen trodde jag att alla modeller på 40*40 baser hade US3 (se t.ex. den gamla demon prinsen och dragon ogres (eller har inte DO US3))?

*hick*

/R

#33 AlFiKa

AlFiKa

    Advanced Member

  • Admin
  • PipPipPip
  • 3 035 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 14 november 2009 - 23:51

skillnad på karaktärer, infanteri och monster
monster => US=W

#34 mikers

mikers

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 130 Inlägg:

Postad 15 november 2009 - 21:29

Pratade lite om skaven nu i helgen med Jimmy som är en baddare på att hitta fel i GWs regler

10. tail weapon eller rat hound bodyguard har ingen max limit... 13 tails... thumb.gif


#35 Hoffa

Hoffa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 449 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 15 november 2009 - 23:10

Finns det ingen max limit bör man tolka det som att max = 1 om det råder minsta tveksamhet.

Slår så dåligt att spelaren på bordet bredvid förlorar matchen.


#36 Zavratatar

Zavratatar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 869 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 15 november 2009 - 23:17

Men jag vill HA 20 rat bodyguards.

#37 Flogger

Flogger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 240 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 15 november 2009 - 23:24

Alla monster på 40x40 baser har väl unit strength 3? En ogre tyrant har väl knappast 5 bara för hans 5 wounds?

Du kan alltid singla ut ett monstrous mount, bara "steeds" som kan gömma sig i enheter (och steeds har 1 wound).
Om du ser en struts, vad du än gör, förhandla aldrig med den.

#38 Cemal

Cemal

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 Inlägg:

Postad 15 november 2009 - 23:32

11. Verminous Valour verkar inte ha någon effekt om man har champions i enheten som kan ta emot en challange. Det är bara karaktärer som har regeln men det är inte som i förra boken där man fick välja vilken karaktär som flyttades bak. Kan vara bra att veta när man gör listor. Undrar om det var tänkt så?

12. Doomrocket har inga regler för när man får skjuta den. Inget om i fas (men man kan ju anta att det är skyttefasen med rätt stor säkerhet), inget om man får gå/marcha osv. Jobbigt om det kommer upp under en turneringsmatch tänkte jag.

13. Hur man gör med Screaming bell/Plague Furnace när karaktären ovanpå dör. RAWarna hävdar att den skjuts ut ur enheten men det låter ju jävligt tråkigt.


Och angående Warpstone Tokens, antingen är de som en mer riskabel version av Slannens Focused Rumination och då är de väl ok om man inte köper in för många, eller så är de dålig design. När jag spelatestat så körde jag de inte som one use only och tror att de är mer fair att möta än Focused rumination. (Däremot så blir Skalm väldigt bra men det är kompens jobb att fixa)


#39 Falkman

Falkman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 386 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 16 november 2009 - 00:04

QUOTE (Flogger @ Nov 15 2009, 23:24 ) <{POST_SNAPBACK}>
Alla monster på 40x40 baser har väl unit strength 3? En ogre tyrant har väl knappast 5 bara för hans 5 wounds?

Fel. En ogre är "ogre sized infantry" och har därmed alltid US3, oberoende av wounds.
Det finns monster på 40x40-baser, dom följer monsters regler för att räkna ut US.

QUOTE
Du kan alltid singla ut ett monstrous mount, bara "steeds" som kan gömma sig i enheter (och steeds har 1 wound).

Fel igen, du måste ha minst US5 för att kunna singlas ut, så har du ett monstrous mount som har 3 wounds eller färre klarar du dej.

Västerås Wargaming - Warmachine & Hordes


#40 Puritan

Puritan

    Advanced Member

  • Admin
  • PipPipPip
  • 4 323 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Stockholm

Postad 16 november 2009 - 08:40

Måste bara försäkra mig om en sak.
Jag trodde det var som följer:

Large target, kan singlas ut av kanoner och av skytte och får ingen look-out-sir.

US5 får ingen look-out-sir men kan inte singlas ut av vanligt skytte.

Fel eller rätt?

Mvh
Hampus

Hampus Berg
Administratör för SWFBR
Caster Outside The Box

Lagkapten ETC WHFB Team Sweden 2011 - Schweiz - 5:e plats
Lagkapten ETC WHFB Team Sweden 2012 - Polen - 8:e plats
Lagkapten ETC WHFB Team Sweden 2013 - Serbien - 11:e plats
Lagkapten ETC WHFB Team Sweden 2015 - Tjeckien - 8:e plats


Medlem AR-Com ETC WHFB - 2013

Följ mig på Twitter [at] Hampus_Berg för mestadels Warhammer & Esport

"Stand and die, no death no glory!"





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar