Hoppa till innehåll


Foto

Qfa Xi Regelfrågor


  • Please log in to reply
210 replies to this topic

#21 DHettNeck

DHettNeck

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 710 Inlägg:
  • Location:Uppsala

Postad 26 september 2013 - 13:15

En gömd assasin vars enhet blir dödad innan hen revealas, berättar motståndaren vid det tillfället att assasin var i enhten eller efter matchen?

 

Efter att ha diskuterat detta så ändrar vi tidigare ruling. Man avslöjar att en gömd assasin var i enheten som dog när matchen är slut. Dvs, man behöver inte avslöja hurvida den var i enhetens som blev wiped innan matchen är över.


Rikard Tröger

Uppsala - Atlantis

 

Sweden ETC Fantasy Team 2011 (Schweiz) & 2012 (Poland)
Sweden ETC 40K Team 2013/2014 (Serbia) & 2015 (Czech Republic)

 

Swedish Champion Warhammer 40K 2012 & 2013

 


#22 DHettNeck

DHettNeck

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 710 Inlägg:
  • Location:Uppsala

Postad 26 september 2013 - 13:17

Walk between worlds  stora version, exakt vad får jag göra med denna spellen?

 

En enhet som får spellen på sig kommer räknas som att den har M10/20 (beroende på casting) och det enda man får göra är att gå vanligt och wheela, inga andra manövrar är tillåtna (så som reeform m.m.).


Rikard Tröger

Uppsala - Atlantis

 

Sweden ETC Fantasy Team 2011 (Schweiz) & 2012 (Poland)
Sweden ETC 40K Team 2013/2014 (Serbia) & 2015 (Czech Republic)

 

Swedish Champion Warhammer 40K 2012 & 2013

 


#23 Dennis P

Dennis P

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 351 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 26 september 2013 - 13:38

Ok Bara för vara klar, detta betyder att man ej får sidesteppa eller backa med uniten heller ?


Dennis "Pink Gangster" Palmkvist

 

Hard core achievment avklarad: "Vaul the Maul" Förstöra 200p magic items på en match
Kalla mig Hobbyspelare :)

 

ETC 2013- High Elves

ETC 2014- Wood Elves, 1st place!

ETC 2015- High Elves

2nd place 8:e editions rankning (Sverige).


#24 DHettNeck

DHettNeck

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 710 Inlägg:
  • Location:Uppsala

Postad 26 september 2013 - 13:51

Ska höra med erik om det var så han menade, men nej, man får inte backa eller sidesteppa.


Rikard Tröger

Uppsala - Atlantis

 

Sweden ETC Fantasy Team 2011 (Schweiz) & 2012 (Poland)
Sweden ETC 40K Team 2013/2014 (Serbia) & 2015 (Czech Republic)

 

Swedish Champion Warhammer 40K 2012 & 2013

 


#25 buffy

buffy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 242 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 26 september 2013 - 13:55

Vet inte om detta är rätt ställe att fråga men jag gör det ändå.

 

Kommer nya DE var tillåtet. De får ju sin bok snart och ni borde ha tid att göra en mall till de så jag hoppas de får vara med.


David "Dangerous" D

#26 DHettNeck

DHettNeck

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 710 Inlägg:
  • Location:Uppsala

Postad 26 september 2013 - 13:56

Det är planen att det blir nya DE. Det var därför dom inte fick en uppdatering i förra mallen ;)


Rikard Tröger

Uppsala - Atlantis

 

Sweden ETC Fantasy Team 2011 (Schweiz) & 2012 (Poland)
Sweden ETC 40K Team 2013/2014 (Serbia) & 2015 (Czech Republic)

 

Swedish Champion Warhammer 40K 2012 & 2013

 


#27 MoQ

MoQ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 205 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 26 september 2013 - 14:00

Antar att man berättar för motståndaren vilket scenario man valt?

Daniel Gustafsson - YLVA
Ogre Kingdoms, Empire, Warriors of Chaos & Vampire Counts


#28 DHettNeck

DHettNeck

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 710 Inlägg:
  • Location:Uppsala

Postad 26 september 2013 - 14:33

Det står i regelpacket. Du väljer ett mission hemligt, sen avslöjas det (och eventuella val görs) efter att båda sidorna deployat allt.


Rikard Tröger

Uppsala - Atlantis

 

Sweden ETC Fantasy Team 2011 (Schweiz) & 2012 (Poland)
Sweden ETC 40K Team 2013/2014 (Serbia) & 2015 (Czech Republic)

 

Swedish Champion Warhammer 40K 2012 & 2013

 


#29 Stocken

Stocken

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 Inlägg:

Postad 30 september 2013 - 18:53

Tänkte fråga om det gör något om man kör modellen för High queen Khalida Neferher som en Liche high priest istället är riktigt förtjust i modellen och tycker personligen att hon passar som en magiker! minus i poäng bryr jag mig inte om så mycket men skulle kännas surt om hon vart bortplockad! 



#30 DHettNeck

DHettNeck

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 710 Inlägg:
  • Location:Uppsala

Postad 30 september 2013 - 19:28

Hon blir inte bortplockad, men förmodligen går man miste om 1 WYSIWYG poäng.


Rikard Tröger

Uppsala - Atlantis

 

Sweden ETC Fantasy Team 2011 (Schweiz) & 2012 (Poland)
Sweden ETC 40K Team 2013/2014 (Serbia) & 2015 (Czech Republic)

 

Swedish Champion Warhammer 40K 2012 & 2013

 


#31 Jakethefake

Jakethefake

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 038 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Beyond

Postad 30 september 2013 - 19:47

Öh...gäller det alla special characters man kör som vanliga? Eller vad är det för speciellt med henne?
Always be yourself. Unless you know Transformation of Kadon. Then always be a Mountain Chimera.

#32 Trackerino

Trackerino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Interests:Warhammer! Hockey! Whisky! Dogs!

Postad 30 september 2013 - 19:53

jag tänkte använda grimgor som en vanlig black orc warboss, får jag minus föR det? :-\

The City of Gefle where every orc can run free...


#33 fjugin

fjugin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 443 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Uppsala

Postad 30 september 2013 - 21:23

Jag ser inga problem med att spela special characters som deras icke-special chararcter motsvarigheter (t.ex. Grimgor som black orc lord/hjälte).

Khalida skulle jag rulat som okej också, men lite mer gränsfall då hon väl egentligen är mer en kung än präst. Vi diskuterar igenom saken och återkommer med definitivt  svar.

 

Även uppdaterat första posten med alla officiella svar


Erik Aronson

ETC 2011 (Skaven), 2012 (Empire), 2013 (Beastmen), 2014 [1:a plats] (Skaven), 2015 (Skaven), 2017 [2:a plats] (coach)
Svensk Mästare 2011 (High elves)

Författare Swedish Comp System

(en av) grundare The 9th Age


#34 Stampede

Stampede

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 551 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 30 september 2013 - 23:20

Jag tänkte ta med mig min stegadon konvertering. Dock finns det ett problem: Den är massiv. Basen är 100x80 mm (längd/bredd), eftersom detta är till uppenbar nackdel för steggen, är det acceptabelt att jag tar med honom?


Daniel Tooke
 
ETC Sweden 2016 - Sylvan Elves

ETC Sweden 2017 - Undying Dynasties
 
"If you find yourself in a combat situation, try to look unimportant. Hopefully the enemy will be short on ammo."


#35 DHettNeck

DHettNeck

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 710 Inlägg:
  • Location:Uppsala

Postad 01 oktober 2013 - 05:05

Jag tänkte ta med mig min stegadon konvertering. Dock finns det ett problem: Den är massiv. Basen är 100x80 mm (längd/bredd), eftersom detta är till uppenbar nackdel för steggen, är det acceptabelt att jag tar med honom?

 

Nej. Modeller skall vara på den angivna basen. Möjligen att du kan göra markeringar på basen vart den är "egentligen" och sen tar med en tom bas som man kan använda i tajta situationer.


Rikard Tröger

Uppsala - Atlantis

 

Sweden ETC Fantasy Team 2011 (Schweiz) & 2012 (Poland)
Sweden ETC 40K Team 2013/2014 (Serbia) & 2015 (Czech Republic)

 

Swedish Champion Warhammer 40K 2012 & 2013

 


#36 Nicke

Nicke

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 796 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Vadstena

Postad 01 oktober 2013 - 06:58

Jag ser inga problem med att spela special characters som deras icke-special chararcter motsvarigheter (t.ex. Grimgor som black orc lord/hjälte).

Khalida skulle jag rulat som okej också, men lite mer gränsfall då hon väl egentligen är mer en kung än präst. Vi diskuterar igenom saken och återkommer med definitivt  svar.

 

Även uppdaterat första posten med alla officiella svar

Fast Khalida har juh en Stav istället för vapen som en vanlig Tomb King har, borde juh inte vara några problem?

 

Lite annat om man ska spela en Orc Shaman som en Black Orc :)


Noob of the Year!!


#37 Stampede

Stampede

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 551 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 01 oktober 2013 - 07:38

 

Jag tänkte ta med mig min stegadon konvertering. Dock finns det ett problem: Den är massiv. Basen är 100x80 mm (längd/bredd), eftersom detta är till uppenbar nackdel för steggen, är det acceptabelt att jag tar med honom?

 

Nej. Modeller skall vara på den angivna basen. Möjligen att du kan göra markeringar på basen vart den är "egentligen" och sen tar med en tom bas som man kan använda i tajta situationer.

 

 

Det låter fair, så länge jag kan använda honom. Annars blir det tight med modeller för min del. Tar med mig en chariot bas samt markerar modellens bas.


Daniel Tooke
 
ETC Sweden 2016 - Sylvan Elves

ETC Sweden 2017 - Undying Dynasties
 
"If you find yourself in a combat situation, try to look unimportant. Hopefully the enemy will be short on ammo."


#38 Atnas

Atnas

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 386 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 03 oktober 2013 - 17:24

Skulkers, precis som Fanatics, kommer vara öppet yes? De är ju assassins och karaktärer, men eftersom de som fanatics köps till enheten så kanske de måste visas?

 

Vad är motivering till att Assassins annars får vara gömda? Tar väl bort poängen lite med att ha just öppna listor :P Inte för att det är något som de flesta spelare kommer drabbas av direkt, men jag har inte alls Dark Elf/Skaven modellers priser i huvudet och kan inte göra grova överslagsräkningar för att försöka pricka rätt på antalet assassins!


Tobias Karringer
 
Dvärgar och Goblins!

#39 fjugin

fjugin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 443 Inlägg:
  • Gender:Male
  • Location:Uppsala

Postad 03 oktober 2013 - 17:43

Skulkers är öppna ja.

 

Öppna listor innebär helt enkelt att man ger bort sin (fullständiga) armélista till motståndaren innan matchen. Allt som då väljs på armélistan blir då förståss inte hemligt.

 

Endast saker som inte görs på armélistan och som dessutom uttryckligen är hemligt (t.ex. skaven och dark elf assassins) är hemligt.


Erik Aronson

ETC 2011 (Skaven), 2012 (Empire), 2013 (Beastmen), 2014 [1:a plats] (Skaven), 2015 (Skaven), 2017 [2:a plats] (coach)
Svensk Mästare 2011 (High elves)

Författare Swedish Comp System

(en av) grundare The 9th Age


#40 Raptor

Raptor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 089 Inlägg:
  • Gender:Male

Postad 03 oktober 2013 - 18:10

Om en enhet med olika skytteattacker skjuter på en annan enhet där träffarna måste distribueras (exempelvis Lifetaker i en enhet crossbowmen som skjuter på 4 knights och en karaktär) - hur löser man det?


//The Kaj

 

ETC Team Sweden 2011 - Dark Elves
ETC Team Sweden 2012 - Dark Elves
ETC Team Sweden 2013 - Vampire Counts
ETC Team Sweden 2015 - Dark Elves
ETC Team Sweden 2016 - Captain

ETC Team Sweden 2017 - Daemon Legions

Swedish Champion 2014/2017

8th edition Rank: #1
 

The deviant seek but one place.

 





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar