Hoppa till innehåll


Addebabas innehåll

Det har gjorts 22 poster av Addebaba (Sökning begränsad från 14-oktober 18)


Sort by                Order  

#85766 Restriktioner 2013

Postad av Addebaba on 13 maj 2013 - 13:00 i SM i Warhammer


Max 6 enheter med 20 modeller som inte får kosta mindre än 130pts är väl rätt hårt för Lizardmen?

Får ju inte in speciellt mycket av det som gör Lizardmen stabila: Chams, Skirmish-skinkar, Små cohort-skinkar, Terradoner...?

Eller tänker jag fel?


Precis så är det.


Trippelkoll, det räcker alltså inte att ha 20 modeller? :) (utan dom måste kosta 130 också)?



#85762 Restriktioner 2013

Postad av Addebaba on 13 maj 2013 - 12:48 i SM i Warhammer

Max 6 enheter med 20 modeller som inte får kosta mindre än 130pts är väl rätt hårt för Lizardmen?

Får ju inte in speciellt mycket av det som gör Lizardmen stabila: Chams, Skirmish-skinkar, Små cohort-skinkar, Terradoner...?

Eller tänker jag fel?



#82718 Nu Jävlar Kör Vi!

Postad av Addebaba on 19 mars 2013 - 08:24 i GothCon

Verkar vara en hel del hårda listor! Blir kul.



#82571 Nu Jävlar Kör Vi!

Postad av Addebaba on 15 mars 2013 - 10:28 i GothCon

Slann (Life)
Scar-Vet på Cold One
Scar-Vet på Cold One
Scar-Vet på Cold One
Skink Chief till fots

12+12+10+10 Skirmishers
10+10+15+15 Cohort
Temple Guards x30
Terradon Riders x3
Salamander



#81740 Lizardmen

Postad av Addebaba on 04 mars 2013 - 19:27 i Kompdiskussion


6 salamandrar. .. och du förväntar dig få en rimlig komp? Den armén förintar ju i princip 2 block inf i rundan men har extremt svårt mot 1+ save.

Ett av kompens syften är ju att minska sten sax påse effekter och därför öka skickligetsfaktorn på turneringar. Därför förtjänar den listan låg komp, inte nödvändigtvis för att den skulle vinna turneringar utan för att den skulle förstöra turneringar.


Håller helt med dig, men syftet var inte heller att bygga en balanserad armé med bra komp.
Listan var ett svar på citatet ovan (att man får in allt om man inte har med en toolad slann) och inte ett exempel på balanserad lista.


När jag säger att man får in allt, är det givetvis inom rimliga gränser. Ingen armé får in ALLT. Om du tar bort en toolad padda kan du få in i princip allt övrigt hårt (nu tycker jag att 6 salamandrar var att överdriva, men det kanske var din avsikt).



#81714 Lizardmen

Postad av Addebaba on 04 mars 2013 - 13:28 i Kompdiskussion

Tillägg: Kör man INTE en toolad Slann får man ju i princip in vad som helst i armén dessutom. Man kan inte få alla bitar!



#81713 Lizardmen

Postad av Addebaba on 04 mars 2013 - 13:24 i Kompdiskussion

Jag spelar extremt mycket Lizardmen och åker på en del turneringar och jag måste säga att jag tycker att Lizardmenkompen är riktigt balanserad faktiskt.

Terradons är riktigt, riktigt bra, som någon ovan nämnde kan man helt blocker en enhet i princip hela spelet. Dom är bra på att ta ut WM/Fastcav/Scouts och andra diverters.

Skink Skirmishers tycker jag ligger helt rätt i komp. Man kan ta ett par enheter billigt men tar man för många straffas man hårt, och det är precis så det ska vara.

Salamandrar kompar hårt, och jag TROR inte det är bara för att dom är bra i grund, utan för att det blir en riktigt bra synergi med andra saker i Lizardmenboken.

Slann ligger helt rätt i komp. Jag tycker man får väldigt mycket för både poängen och kompen med den modellen.



#80218 Combat Reform

Postad av Addebaba on 13 februari 2013 - 10:42 i Regel och taktikdiskussion

Hej,
Snabb fråga (igen). Om en enhet är i CC och enheten man är i CC med blir wipe'ad i te.x. magifasen. Får man göra en reform efteråt? (Det är inte en runda där man chargar, för då får man väl göra en overrun om jag inte minns fel).



#80135 Anmälningstråd (Posta Din Anmälan)

Postad av Addebaba on 12 februari 2013 - 13:56 i LinCon

Lizardmen?


Givetvis! :)



#80049 Anmälningstråd (Posta Din Anmälan)

Postad av Addebaba on 11 februari 2013 - 14:43 i LinCon

Jag anmäler mig härmed som sökande gällande en plats i Lincons warhammerturnering.



#79831 (Säljes) Lizardmen, Tomb Kings Och 40K Orcs

Postad av Addebaba on 08 februari 2013 - 13:41 i Marknaden

Jag tar ödlorna. PMa mig.



#79595 Vinnarlistan

Postad av Addebaba on 06 februari 2013 - 10:27 i Swedish Masters / Best Of The Rest

Kan väl posta listan som kom tvåa också då:

Slann Mage Priest * Loremaster, Lore of Life, BSB

Skink Skirmishers x11
Skink Skirmishers x10
Skink Skirmishers x10
Skink Skirmishers x10
Skink Skirmishers x10

Chameleont Skinks x9
Chameleont Skinks x8

Terradon Riders x3

Stegadon

Dread Lord * Pegasus, Soulrender, Pendant, Black Dragon Egg, Dragonhelmet
Master * BSB, Charmed Shield, Opal Amuelt, Whip of Agony, Potion of Foolhardiness

Warriors x28
Warriors x27

Coldone Chariot

War Hydra



#79448 Unbreakable Karaktärer

Postad av Addebaba on 05 februari 2013 - 08:50 i Regel och taktikdiskussion

Tänkte ta en till fråga här så slipper jag starta en ny tråd.

Lord Kroak i Lizardmen har följande:

* Ifall han får en IF räknas spellen bara som Failed och man slår inte på tabellen.
* På hans spell står det att han kan kasta spellen så många gånger per turn som han vill, sålänge han har tärningar.

Betyder det att han får fortsätta kasta den spellen även om han misslyckas med en spell? Arméböckerna trumfar väl regelboken?

Input på detta?



#79301 Unbreakable Karaktärer

Postad av Addebaba on 04 februari 2013 - 10:58 i Regel och taktikdiskussion

Hej,
Har letat utan att hitta, vad sker om en Unbreakable karaktär joinar en icke Unbreakable enhet?



#79188 Regrowth

Postad av Addebaba on 01 februari 2013 - 12:34 i Regel och taktikdiskussion

Fast meningen att man inte får heala karaktärer eller mounts finns ju kvar.


Haha, pinsamt. Man kanske skulle lästa hela :)
Tack!



#79184 Regrowth

Postad av Addebaba on 01 februari 2013 - 12:24 i Regel och taktikdiskussion

Precis som Wond skriver. Med den nya wordingen är det inte Models slain utan Wounds lost...?



#79178 Regrowth

Postad av Addebaba on 01 februari 2013 - 12:02 i Regel och taktikdiskussion

Hej,
I regelbokens FAQ står:

Reference Section – The Lore of Life, Regrowth. Change “[...]models slain[...]” to “[...]wounds lost[...]Each cavalry model recovered in this way counts as 2 Wounds lost earlier in the battle, not 1" in the second sentence.

Det betyder alltså att man kan kasta Regrowth på en karaktär som förlorat Wounds för att hela denne? Vill bara dubbelkolla.



#78494 Rampager Standard

Postad av Addebaba on 22 januari 2013 - 10:33 i Regel och taktikdiskussion

Hej,
Om en BSB har Rampager Standard i en enhet där det finns fler heroes. Om dessa heroes chargar ut, får dom använda flaggans förmåga då?



#77664 -1 To Hit

Postad av Addebaba on 09 januari 2013 - 13:43 i Regel och taktikdiskussion

Hej,
Snabb fråga. Om man har två föremål som ger -1 to hit, blir det -2 to hit? I Close Combat te.x?



#77502 Säljes Lizardmen

Postad av Addebaba on 06 januari 2013 - 08:37 i Marknaden

Säljer du några saker separat?

Jag är intresserad av: Steg, Präst, Lord på Carno, Razor/Sala.



#77481 Bytes/säljes: Wood Elves

Postad av Addebaba on 05 januari 2013 - 13:57 i Marknaden

Du har PM!



#76879 Övriga Frågor Tt 2013

Postad av Addebaba on 17 december 2012 - 13:17 i Swedish Masters / Best Of The Rest

Hej,
Vilket hotell rekommenderas? Helst nära...